Pohjois-Suomen Pyöräily / Arkisto

Share |

Kilpapyöräily


Vain laadukas, hyvin markkinoitu tapahtuma vetää väkeäPohjois-Suomessa ollaan pyöräilytapahtumien määrässä päästy mallikkaalle tasolle, tapahtumia on paljon ja eri aikoina.

Kuitenkin, ilman riittävää laatua on turha yrittää saada yrittäjiä mukaan järjestelyjen tueksi. Laadukkuus on tae myös tapahtumien kasvattamisille kansainvälisiksi, jossa Barents Cycling Championships, Barents Cup ja The Barents Children`s and Youth Cycling Tour ovat jo toimivia elementtejä Tour of Barentsin ollessa vielä kehittelyvaiheessa. Siinäpä onkin vielä sarkaa kynnettäväksi.

Hyvin järjestetyllä tapahtumalla on valtava merkitys.

Pitkäjänteisellä, uutteralla työllä luodaan tapahtumia, joilla on laaja imagollinen ja taloudellinen merkitys kaupungeille ja lähialueille. Tapahtumat houkuttelevat paikalle pyöräilijöitä ja väkeä muualta, mutta ne lisäävät myös paikkakuntalaisten asukkaiden virkistystä ja viihtyvyyttä. Viihtyvyys koostuu kokonaisuudesta ja hyvillä tapahtumilla on merkitystä muuhunkin kuin pelkästään pyöräilyyn.

Tervaetapeissa on potentiaalia, mikä voisi nousta jollakin aikavälillä kansainväliseksi tapahtumaksi vrt. Barents… Tarvitaan kuitenkin paljon pitkäjänteisyyttä ja suunnitelmallisuutta. Ei voida ajatellakaan, että heti noustaan tapahtumaksi, jossa ei ole mitään korjattavaa. On myös tarkkaan mietittävä sisältökonseptia ja sitä kenelle tapahtuma on järjestetty.

Painotan edelleen laatua. Jos tapahtumia ei voida tehdä laadukkaasti, niin sopii kysyä, kannattaako niitä tehdä sitten ollenkaan.

 

Pekka Hartikka


 

Terva-ajoista Tervaetappiin

 

Aluksi Terva-ajojen järjestelyistä vastasi Oulun Luistelukerho. Vuonna 1985 Terva-ajot muuttuivat kolmipäiväseksi etappiajoksi ja järjestelyihin tulivat mukaan Kiimingin Riento ja Kainuun Pyöräilijät. Ensimmäisen etappiajon voitti Helsingin Työväen Pyöräily - Veljien Harri Hedgren ja seuraavana vuonna voittajaksi ajoi Olavi Kaarela. Vuosina 1987 -1988 kilpailut sujuivat hollantilaisjoukkueiden hallinnassa.
Takaisin Kilpapyöräily-osioon