Pohjois-Suomen Pyöräily / Arkisto

Share |

Kilpapyöräily


Tervaetapit 2013


Ilmoittautuneita tuli 127, mikä on 11 enemmän, kuin viime vuonna...hienoa!!! Ensi vuodeksi kisa täytyy saattaa Suomen Pyöräilyunionin maantie cupin osakilpailuksi, jolloin elite -kuskit tulevat kilvoittelemaan cup -pisteistä! Tavoitteena ovat avoimet Barents Summer Games...Barents Cycling Championships 2015 Tervaetappien tiimoille.

Kisaan saapuu pyöräilijöitä pääkaupunkimme ja Jäämeren väliltä. Ne ovat ennenkaikkea nuorten ja Barentsin alueen voimanosoitus pyöräilyn saralla, mitä norjalaiset Sirma IL ja Varanger SportsKlubb, OPP, Cyclos ja OTC osanottajamäärillään osoittavat. Tähän oululaiseen kilpapyöräilyn lippulaivaan, Oulu-lehden Tervaetappeihin osanotto-oikeus on ainoastaan lisenssipyöräilijöillä, mutta maantiekilpapyörän omistajia on jo pelkästään maailman johtavassa talvipyöräilykaupungissa Oulussa, satoja.

Järjestävästä seurasta Oulu Triathlon & Cyclingista osallistuu 29 pyöräilijää, vuoden 2012 pyöräilyseurasta, Ounaksen Pyörä-Pojista 19 ja Kuusamon Cycloksesta 8 kuskia menestyäkseen ja rakentaakseen omalla panoksellaan laatukisan! Jäämeren rannoilta tulee16 kovakuntoista norjalaiskuskia, joista vahva kirimies Aike Selfors, Sirma IL on Barents Champs 2011 ja M40 sarjassa ajava Stein Joks, Sirma IL maailman luokan pitkien matkojen hiihtäjä sarjassaan. Jarmo Ollanketo, Kälviän Tarmo ja Marko Törmänen, OTC jotka jatkoivat hienoja suorituksia para-pyöräilyn maailman cupin tandem -sarjassa,, osallistuvat myös etappiin...nyt henkilökohtaisilla matkoilla.

Etapin suurimpia ennakkosuosikkeja ovat Juha Kangaskokko, joka helteisessä kesäillassa ajoi Sanginjoentien 10 km reitillä uudeksi ennätysajaksi 12:47 keskinopeuden ollessa lähes 47 km/h, sekä Suomen elitekuskit Jarmo Rissanen ja Mikko Kejo. Kisaan saapuu myös ennakkosuosikin viitta harteillaan vuoden 2011 etapin voittaja Petri K. Leppänen nuorempien haastajien saattelemana, mihin Kuusamon Ville Pesonen lasketaan. Nämä pojat eivät anna tänä vuonna Norjan kirimiehelle tilaisuutta, vaan vetävät kovaa paukusta!

Mielenkiintoisen sävyn kisoihin tuo kisojen vanhin ja nuorin osanottaja...M80 sarjassa pyöräilevä Kauhajoen Karhu Sauli Uusi-Kokko ja M8 sarjan Lenni Heiskanen, OTC joka valmistautui Tervaetappeihin kisailemalla yhdeksän etapin Tour de Kids`n ja Sangin 5km tempon yli 27km keskituntinopeudella!

Aku Keloneva M14, OTC valittiin Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleille (EYOF) Utrecht, Hollantiin 14.-19.7.2013!

Akusta julkaistaan henkilökohtainen juttu lauantain Oulu-lehdessä ja Tour de Kids esiintyy Pohjois-Suomen alueuutisissa tällä viikolla.

Tervetuloa viettämään uuden Oulun juhlavuotta 2013!

OTC:n kotisivut
Oulu-lehden juttu

 

2.7.2013 Pekka Hartikka, OTC





Takaisin Etusivulle