Pohjois-Suomen Pyöräily / Arkisto

Share |

Kilpapyöräily


Syysleiri 2012

+Leiriduathlonin tuloksetPohjois-Suomen Pyöräily ry:n Pikku-Syötteen syysleiri 14.-16.9.2012

Pohjois-Suomen Pyöräily ry:n (PSP) perinteiset kevään maantiepyöräilyleirit on neljän vuoden kuluessa laajentunut kaikille avoimeksi syksyn maastopyöräilyleiriksi. Syöte on leiripaikkana Pohjois-Suomalaisten pyöräilyseurojen maantie- ja maastopyöräilijöiden kannalta sijaintinsa ansiosta optimaalinen, sekä reitistöltään ja mäkineen loistava!

Lauantaina aamupäivällä tehtiin triathlonia tutummaksi Pikku-Syöte maastoduathlon -leirikilpailun avulla, jossa lapset juoksivat hiekkapohjaisella kentällä 200m, pyöräilivät 400m ja juoksivat uudestaan 200m. Juniorit ja aikuiset juoksivat vaativassa maastossa 1km, pyöräilivät Syötteen sorapohjaisella teknisesti helpolla, mutta muuten vaativalla pyöräilyreitillä 3,65km ja lopuksi juoksivat uudestaan 1km. Leirikilpailuna toteutettu maastoduathlon palveli 30 pyöräilijää erinomaisena erittäin kovana harjoituksena, joka kesti 25-35 minuuttia! Iltapäivän palauttava lenkki toteutui lasten ja osaksi junioreiden maantielenkkinä, mutta maastolenkki oli ollut liian kuormittava useille junioreille. Illalla PSP:n hallituksen kokouksen aikana lapset ja juniorit seinäkiipeilivät pari-kolme tuntia! Sunnuntaina OTC:n kuntojaosto ”08 –lenkin” SoraSyöte maastokuntoajoon osallistui kaiken kaikkiaan 66 kilpa- ja kuntopyöräilijää eri pituisille matkoille, jossa kilpapyöräilijät ajoivat vk -alueella ja kuntoilijat pitkän kevyen lenkin. Aktiivisimmille leiriläisille tuli kolmen päivän aikana viisi-kuusi harjoitusta, mikä on hyvä asia, sillä näin opetellaan leiriolosuhteissa harjoittelemaan tavallista kovempaa, lepäämään ja syömään oikeaa ravintoa!

Pohjois-Suomen Pyöräily ry:n parhaaksi pyöräilijäksi valittiin enduropyöräilijä Ari Kurvinen, joka voitti MTB-enduron SM-sarjan yhteispisteissä, Simeon Manninen parhaaksi poikapyöräilijäksi ja Lumi-Maaria Ojala parhaaksi tyttöpyöräilijäksi. Jokainen edustaa Ounaksen Pyörä-Poikia (OPP). Kiitos Pikku-Syötteelle, joka mahdollisti edullisen ja hienon lerin, sekä osanottajille, jotka rakensivat ensimmäisen PSP:n syysleirin.

Pohjois-Suomessa on pyöräilybuumi päällä, mikä täytyy huomioida ruohonjuuritasolta alkaen. Sen peruskivi muurataan monipuolisella junioritoiminnalla. Junioritoiminta on yksi urheiluseurojen kulmakivistä. Oulu Triathlon & Cycling ry (OTC) painottaa junioreita harrastamiseen ja liikkumiseen uimalla, pyöräilemällä ja juoksemalla. Yksi tärkeimmistä tavoitteistamme on saada lajimme pariin uusia nuoria harrastajia ja saada nuoria liikkumaan. OTC on oululaisen pyöräilyn lippulaiva, mistä osoituksena on seuran jäsenmäärän kasvu kolmen vuoden aikana 25:stä 165:een. Samanlainen buumi pyörii myös naispyöräilyn eli vuoden ikäisen Team Donna Agilen (TDA) piirissä 60 jäsenen voimin!

Lasten Tour de Kids 2012 pyöräiltiin viitenä osakilpailuina yli sadan (100) eri pikkupolkijan voimin. TdK -osakilpailut olivat Lämsänjärven ympäriajot, Kaakkurin kortteliajot, Lintulammen ympäriajot, Kaukovainion puistoajot ja finaalina Raatin rata-ajot. Osakilpailujen nimet ovat "tuulesta temmattuja", sillä ainoana kriteerinä osallistumisoikeuteen oli pakollinen kypärän käyttö ja jarrullinen pyörä. TdK 2012 sarjojen kokonaiskilpailun voittajat palkittiin PSP:n Pikku-Syötteen syysleirin lahjakorteilla. TdK 2013 neuvottelut ovat hyvässä vauhdissa tourneen kasvattamisesta jopa kymmenen osakilpailun sarjaksi Oulun kaupungin yhteistyöryhmien ja asukastupien avustuksella myös uuden Oulun alueelle. Näin tehdään myös omaa asuinaluetta tunnetuksi.

Pekka Hartikka
Suomen Pyöräilyunioni ry, nuorisojaosto
Pohjois-Suomen Pyöräily ry, pj.
Oulu Triathlon & Cycling ry, pj.


Maastoduathlon-leirikilpailun tulokset

Pitkä matka (aikuiset)
Janne Karhu 21.56
Miikka Orvola 22.24
Arno Hämäläinen 22.42
Iiro Väyrynen 23.24
Esa Mustonen 24.06
Timo Karvonen 24.13
Severi Huhtala 24.42
Samu Hanhela 25.29
Leevi Halme 25.50
Petri Pesonen 26.57
Saara Airaksinen 28.22
Vesa Käkelä 32.00
Iina Väyrynen 32.30
Neea Huikuri 34.32
Merja Rauhala 37.22
Markku Väyrynen 47.22


Nuoret
Sami Ikonen 25.49
Niko Häggman 26.35
Sakari Ikonen 31.09
Lyydia Halme 33.47
Lauri Vasama 36.19
Riika Tuomi 36.35
Akseli Rauhala 37.22
Olli Kuusisto 41.32
Tuomas Mustonen -


Lapset
Eeva-Lotta Vasama 2.34
Lenni Heiskanen 2.47
Vertti Vimpari 2.57
Selina Rauhala 3.08
Aaro Väyrynen 3.14


Takaisin Etusivulle