Pohjois-Suomen Pyöräily / Arkisto

Share |

Kilpapyöräily

Terva-etapit 2011

Oulun suuri kilpailuviikonloppu ajettu


Maantiekilpailun juniorilähtö. (Kuva P.Pesonen)

Vuonna 1989 päättyneet perinteiset Oulun Terva-etapit herätettiin henkiin Oulu Triathlon & Cyclingin toimesta. Kisat saivat paljon positiivista palautetta reittien, kilpailumuotojen ja järjestelyjen tiimoilla. Pohjois-Suomen Pyöräilyn ja Oulu Triathlonin lukuisat tukijat ansaitsevat paikkansa kilpailujen tuoksinnassa, sillä heidän tuellaan kisoista rakennettiin tapahtuma.

Tervaetappien juniorisarjoissa oli eniten osanottajia, joten tulevaisuus on turvattu järjestämällä mielenkiintoisia ja laadukkaita kisoja. Kisojen nuorimpana ja nuorekkaimpana pyöräilijöinä palkittiin Ounaksen Pyörä-Poikien N8 sarjan Metsämaria Ojala ja Oulu Triathlon & Cyclingin M70 sarjan Jaakko Alalahti, mikä osoittaa pyöräilyn olevan yhteinen foorumi.

Maantiekilpailun lähtötunnelmia.

Pyörä-Suvala kriteriumin ja PS-Cupin osakilpailun voittoon ajoi kuudennella kierroksella karannut Wasa Velocityn Tomi Huhtamäki(M30). Tomilla oli parhaimmillaan yli minuutin keula pääjoukkoon, jossa Team Continentalin Petri Leppänen varmisteli koko etappikilpailun voittoa. Kriterium oli myös Barents-Cup osakilpailu, joten sunnuntain kilpailu oli viikonlopun kilpailuista arvollisesti merkittävin.

Viikonlopun aikana toteutettiin suomalaisessa pyöräilyssä ainutlaatuinen liveseuranta. Huoltajat, kotikatsomo tai muuten vain kiinnostuneet saattoivat seurata kisatapahtumia reaaliaikaisesti ja viestitellä niistä, sekä puhelimella, että kotikoneella.

OTC järjesti kauden merkittävimmän pohjoisen kilpailuviikonlopun. Pyöräily nosti suurella harppauksella profiiliaan, ja ensi vuonna toivotaan uusia ajajia enemmän. Kynnys osallistua pitäisi olla nyt entistäkin pienempi laatukilpailuiden ansiosta. Kärki on edelleen kova ja kansallisella tasolla merkittävä mutta valitettavan kapeahko. Kärjen takana pystyy hyväkuntoinen kuntoilija pysymään peesissä ja saamaan loistavia muistoja ja kokemuksia.

Etappikilpailun kokonaistulokset
Pyörä-Suvala kriteriumin tulokset
Oulu Triathlon & Cycling

 

Antti/PSP 24.06.2011

Takaisin Kilpapyöräily-osioon