Pohjois-Suomen Pyöräily / Arkisto

Share |

Kilpapyöräily

LUOSTO-PYHÄ 2011 Barents-Cup Ennakko

Kansainväliset kilpailut tulevana viikonloppuna


(Kuvat OPP)

OPP Andy McCoyn patsaalla Pelkosenniemellä

LUOSTO-PYHÄ 2011 INTERNATIONAL RACING WEEKEND pyörähtää käyntiin lauantaina aika-ajokilpailulla Luostolta Pyhän suuntaan. Viikonloppu huipentuu Pyhän pitkään maantiekilpailuun sunnuntaina.

Kilpailu on Ounaksen Pyörä-Poikien järjestämä kenraaliharjoitus ennen heinäkuun Ikäluokkien Suomenmestaruuskilpailuja. Reitti ja matkat ovat samoja kuin ISM-viikonloppuna.

Osallistujalistaan Ounaksen Pyörä-Poikien kansainväliset kilpailut ovat saaneet melkein 80 nimeä, joista huomattava osa on venäläisiä. Kilpailun johtaja Markku Väyrynen on tehnyt valtavan työn kilpailujen eteen, joten OPP:n ajajilla on kovat suorituspaineet keltavihreillä hartioillaan.

Turo ja Joona Pyhän reitillä

Viikonlopun aikuisten sarjojen ennakkosuosikeista voidaan poimia miesten kilpa-elite -sarjan OTC-kaksikko Marko Törmänen ja Joni Pinosto. Mahdollisia kärkinimiä ovat vain Pyhän maantien ajavat Cyclos Kuusamon Lieven De Rycke ja OPP:n Janne Kouri ja Eemeli Välimaa. Loistavassa kevätkunnossa ovat myös mm. Jouni Kukkonen(OTC) ja Veijo Vahteri(KiiRi). Kova maastopyöräilijä Heikki Haaparanta (OPP) starttaa kautensa mahdollisena yllättäjänä viikonloppuna.

Venäjän Mariia Bykova vaikuttaa vähäväkisen naisten yleisen sarjan voittajalta. Juniorisarjoissa menestyjinä voitaisiin mainita OPP:n M16-taistelukaksikko Arno Hämäläinen ja Iiro Väyrynen, joilla on vastassa kovia venäläisajajia. Eemil Lehtorannalle odotetaan lisämenestystä nuoremmissa poikien sarjoissa. N14-sarjan kamppailu on kiivasta, ja kärkinimiin kuuluvat ainakin Pyöräringin Iida-Maria Marjoniemi ja Janika Laitila, OPP:n Neea Huikuri ja Iida Väyrynen ja Pilgrimsin Anna Lipina.  

Luoston kisasivut (OPP)  

Antti/PSP 18.05.2011

Takaisin Kilpapyöräily-osioon