Pohjois-Suomen Pyöräily / Arkisto

Share |

Kilpapyöräily

Kuusamoajon tapahtumia

Oulun suuri kilpailuviikonloppu ajettu


Maantiekilpailun juniorilähtö. (Kuva P.Pesonen)

Lauantainen Kuusamoajo sujui OPP:n ja OTC:n hallinnassa, Cycloksen, PyöräRingin ja PK-Teamin kuskien pistäessä kapuloita rattaisiin.

Juniorisarjojen lähdöissä OTC:n Jenni Karvonen (N10) ja Aku Keloneva (M14) kykenivät viemään sarjavoitot Ouluun. Nivalan PyöräRingin Iida-Maria Marjoniemi nappasi pronssin N14-sarjan kisassa puolen renkaan mitalla ennen Cycloksen Riika Tuomea. Riikan ensimmäinen mitali jäi siten harmittavan lähelle, mutta ajo oli merkki siitä, että töitä kannattaa tehdä jatkossakin. PyöräRingin Kalle Marjoniemi sijoittui pronssille M10-sarjan kisassa. OPP:n vahva juniorimylly valloitti siten kaikki muut juniorisarjojen palkintosijat, keräten kaikkiaan 19 mitalia. Cycloksen Jussi Pesonen ajoi M16-sarjan neljänneksi, eikä jäänyt pronssista kovin paljoa.

Aikuisten sarjoissa mitalit jakaantuivat hieman tasaisemmin. Cycloksen Ville Pesosen kisa meni pilalle muutama kilometri lähdöstä takarenkaan tyhjettyä. Uuden kiekon saaminen kesti niin kauan, että kisa oli ohi ja Ville keskeytti ajon kierroksen jälkeen. Kohtalon ivaa vai mitä, mutta sama rengas pitää ilmat tänäkin päivänä eli ilmeisesti venttiili vain petti syystä tai toisesta pahimmalla mahdollisella hetkellä.

AHH Cycling Teamin Rosa Törmänen ajoi ainoana Naisten 76km kisassa, ajaen samalla tasaisen kovavauhtisen harjoituksen. Loppukirissä Rosa näytti kaapin paikan Cycloksen Taneli Kaakiselle, joka sijoittui M35-sarjan 8. sijalle tasavahvalla ajolla.

OTC:n kaksikko Marko Törmänen ja Antti Räty hallitsivat päälähtöä, karaten omaksi ryhmäkseen ensimmäisellä kierroksella Konttaisen nousun lopussa yhdessä PK-Teamin Kent Sippolan ja Jukka Puustisen kanssa. Törmänen ja Räty karistivat heidät kannoiltaan toisen kierroksen lopussa. Räty ylitti maalilinjan päälähdön ensimmäisenä, vieden M35-sarjan (yhdistelmä usean eri luokan ajajista) voiton. PK-Teamin kaksikko Puustinen ja Sippola veivät hopean ja pronssin. Marko Törmänen voitti Miesten sarjan Kälviän Tarmon Pekka Huovisen ajaessa minuuttien perästä toiseksi ja nuoren M18-sarjaa muutoin edustavan TWD:n Henri Määtän ajaessa kolmanneksi.

Cyclos sai hienoa menestystä M50-sarjan kilpailussa. Vesa Käkelä ajoi hopealle, huolimatta lopun energiavajeesta. Raekuuro ja rankkasade sekoitti pasmoja sen verran, että energiatankkaus lipsahti liian myöhäiselle toisen kierroksen kuluessa ja voimat pääsivät ehtymään viimeisille kilometreille. Mäet nousivat kuitenkin varsin vakuuttavasti, erityisesti Konttaisen nousu.

Kisadebytantti Lasse Pätsi kuittasi heti pronssimitalin niin sarjan lähdössä kuin PSM-mitalin muodossa. Lassen suoritun on syytä huomioida myös sen takia, että mies otti kilpailulisenssin edellisenä päivänä ja ajoi lainapyörällä ilman kummempaa valmistautumista. Olli Paasovaara ajoi sarjan neljänneksi, tasaisella ja hyvällä suorituksella. Mies oli erittäin tyytyväinen ajoonsa kisan jälkeen. OPP:n Markku Hämäläinen ajoi M50-sarjan voittoon.

Maantiekilpailun lähtötunnelmia.Tulokset (Cyclos Kuusamon tulos-sivu)

 

Cyclos 18.08.2011

Takaisin Kilpapyöräily-osioon